Datlové hrudky s melasou, 150 g

 

Datlové hrudky s melasou jsou opravdu výborným zdrojem energie, který si můžete vzít kdekoliv sebou! Díky základu z celozrnné špaldové mouky a ovesných vloček obsahují vysoké množství vlákniny a tím Vás zasytí na dlouhou dobu.

Slazeny jsou jen a pouze sušenými datlemi a bio melasou, která je nabitá vitamíny a minerály. 

Voňavé po perníkovém koření a vhodné i pro vegany.

Neobsahují žádné umělé konzervanty, stabilizátory, barviva... prostě nic, co nemá ve zdravých sušenkách co dělat!

 

Dostupnost Skladem
69 Kč
   
Kód produktu 44
Kategorie Sortiment Mňamis
 

Složení: celozrnná špaldová mouka, datlová pasta (datle 25 %, pitná voda), slunečnicový olej, melasa bio 9 %, ovesné vločky, nepražené kakao bio, perníkové koření, kypřící prášek (vinný kámen, jedlá soda, kukuřičný škrob), mořská sůl.

Může obsahovat stopy arašídů, sezamu.

Veganské.

Obsah 150 g.

Trvanlivost 3 měsíce od výroby (sušenky Vám budeme posílat maximálně 3 týdny od upečení, takže budete mít minimálně 9 týdnů na jejich spotřebu).

Celý proces výroby od vážení, zpracování těsta, formování na plechy i balení je ruční výroba.

 

A co Vám jednotlivé suroviny přinášení za benefity?

 

Celozrnná špaldová mouka:

V současnosti je špalda považována za zdravější alternativu šlechtěné pšenice, s vyšším podílem minerálních látek a bílkovin, Vyznačuje se jemnou oříškovou příchutí, Pšenice špalda je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, tudíž si zachovala mnoho důležitých a cenných látek. Obsahuje zejména hodně hořčíku a vitamínů skupiny B. Jedním z nich je i vitamín B17. Celozrnná mouka se liší od bílé tím, že je zpracováno a mleto celé vyčištěné zrno obilovin. Nejsou odstraňovány obalové vrstvy a klíček, které obsahují největší množství cenných látek (vitamíny, minerály, kvalitní tuk) a vlákniny. Současně je špalda lehce stravitelná a má mnohem nižší toxicitu pro alergické jedince. Proto ji mohou lidé s alergií na pšenici použít jako náhradu pšenice. Nesmíme ovšem zaměnit alergii na pšenici s celiakií. Špalda není bezlepková a není vhodná pro bezlepkovou dietu.

 

Datle:

Sušené datle jsou obzvlášť bohaté na draslík a vitaminy B1, B2,B3, B5, B9 a A, E, K, zdroj, mědi, železa a hořčíku. Konzumací datlí zajistíte pro své tělo řadu výhod - jedinečný zdroj energie při fyzické aktivitě, účinný uspávací prostředek, vhodné jako výživa pro duševně pracující, snižují krevní tlak, dobrý zdroj přírodního vápníku, vhodné na výživu pleti a vlasů, povzbuzují při poklesu výkonu a únavě ( narozdíl od kávy a čaje neobsahují tein či kofein, mírné afrodiziakální účinky, nejlepší náhrada sladkostí, působí jako ochrana našeho těla před kornatěním tepen, datle působí jako přírodní aspirin ( proto je vhodná konzumace zejména v zimním období, příznivě působí při nachlazení a rýmě, díky antioxidantům podporují imunitu, pomáhá při nespavosti, díky obsahu vápníku prospívají kostem a zubům, přírodní zdroj tryptofanu (aminokyselina).

 

Melasa bio:

Melasa je vedlejším produktem při výrobě cukru z cukrové třtiny, nazývaná též "černý zázrak"-přírodní sladidlo, superpotravina. Třtinová melasa je tmavohnědá až černá hustá sirupovitá tekutina se sladkou specifickou chutí po zkaramelizovaném cukru, podobná se u nás používanému lesnímu medu. Melasa je 100 % přírodní produkt získaný z cukrové třtiny při výrobě cukru, po třetí extrakci( třetí krystalizace ), má nižší obsah cukru a naopak nejvyšší možný obsah především vápníku, železa, hořčíku, fosforu, draslíku, sodíku a vitaminů skupiny B ( B2, B5,B9 ), A a D. Zastoupeny jsou rovněž další nutriční prvky jako měď, zinek, inozitol, vitamin C, sedm esenciálních aminokyseliny, enzymy a mastné nenasycené kyseliny. Melasa obsahuje méně kalorií než ostatní sladidla, asi dvě třetiny oproti medu, polovinu oproti cukru. (obsahu jen cca 20% cukru ve formě glukózy a fruktózy). Je to nejbohatší rostlinný zdroj železa (plných deset procent obsahu melasy tvoří železo), udržuje zdravé kosti a zuby, vrací cévám elasticitu a tím zlepšuje průchod krve, pomáhá při poruchách s prokrvením, pomáhá při léčbě křečových žil, pomáhá předcházet trombóze, posiluje srdeční sval, snižuje únavu a vyčerpání, posiluje imunitu, pomáhá při chodokrevnosti (anémie), ochraňuje extremně namáhané klouby a obratle, zlepšuje funkci svalů a kloubů, čistí lymfatický systém, pomáhá při zácpě, pomáhá proti nespavosti, působí proti neurózám, migrénám a nervovým potížím, pomáhá při artróze, artritidě a osteoporóze, pomáhá zevně při ekzémech a lupénce, pomáhá při poruchách látkové výměny.

 

Ovesné vločky:

Ovesné vločky jsou známé jako fitness potravina již poměrně dlouhou dobu. Taková vločková snídaně dodá vašemu tělu v chutné, dobře stravitelné formě dostatek energie a člověk pak takřka nemá hlad až do oběda, nebo si vypomůže jen malou svačinou. Tyto vlastnosti si nejvíce pochvalují především lidé v kalorickém deficitu, nicméně výborně poslouží i ostatním cvičícím i necvičícím jedincům. Snídaně z ovesných vloček dodá vašemu tělu pořádnou dávku energie, poněvadž se skládá především z komplexních sacharidů. Kulturisté a kondičně cvičící je také dokáží perfektně využít jako předtréninkové jídlo. S takto kvalitním palivem pak zaručeně zvládnou jakýkoliv trénink. Pokud jste ovesné vločky do svého jídelníčku ještě nezařadili, nevíte, oč přicházíte. V tomto vynikajícím zdroji energie se totiž skrývá 66 % sacharidů, 16 % bílkovin, 7 % tuku a také 12 - 14 % vlákniny. Zároveň představují zdroj vitaminů i minerálů, zejména pak vitaminů A, B1, B2, D, E, kyseliny listové a kyseliny pantothenové. Kromě toho v nich najdete také omega-3 a omega-6 nenasycené mastné kyseliny, avšak jejich množství není nijak závratné. Vločky disponují vysokým obsahem železa, který je takřka stejně vysoký jako u masa. Chutný pokrm z ovesných vloček vám také dodá spoustu důležitých minerálních látek - najdete v nich vápník, draslík, fosfor, hořčík, zinek, měď a mangan. Kromě zmiňované energie mají vločky i jiné zdraví prospěšné účinky. Pomáhají při střevních a žaludečních obtížích, poruchách trávení, posilují imunitní systém, tlumí zvýšenou činnost štítné žlázy. Pro svůj poměrně nízký obsah kalorií se perfektně hodí k dietám všeho druhu, a navíc by měly napomáhat při odbourávání cholesterolu z těla. Proto ovesnými vločkami nepohrdnou ani diabetici a osoby se srdečními chorobami. Pozitivních účinků je opravdu celá řada.

 

Nepražené kakao bio:

Přírodní zdroj proteinů, vlákniny, přírodních tuků, železa, vápníku, hořčíku, vitamínu B3, C, glukózy, argininu a dalších zdraví prospěšných látek - vše v podobě přírodního zdroje z potraviny. Pravé kakao obsahuje široké spektrum minerálů, vitamínů a antioxidantů. Je hlavně primárním zdrojem hořčíku a organické síry v přírodě, přičemž právě hořčík je považován za jeden z nejvíce nedostatkových minerálů v současné standardní stravě, vedoucí k přílišnému výskytu srdečních chorob. Podle vědeckých výzkumů je také kakao nejbohatší plodinou na antioxidanty, obsahuje přibližně 10% flavonoidních antioxidantů, což je 2x více než červené víno a 3x více než zelený čaj. Je to také 20x více než v praženém standardním kakaovém prášku dostupném na trhu. Antioxidanty v syrovém kakau jsou vysoce stabilní a snadno vstřebatelné pro lidský organismus. Produkty ze syrového kakaa vám sníží krevní tlak. Pravé kakao má mnohem větší šanci snížit vám vysoký tlak jak pití zeleného nebo černého čaje, informovali nedávno němečtí výzkumníci. U účastníků výzkumu, kteří konzumovali kakaové výrobky nejméně dva týdny, se snížil tlak stejně výrazně jako kdyby brali pilulky běžně předepisované na vysoký tlak. Píše o tom časopis Archives of Internal Medicine vydávaný Americkou lékařskou asociací. Pokles tlaku v důsledku konzumace kakaa by mohl zredukovat riziko infarktu a srdečních záchvatů o 10-20 procent, píše se ve zprávě. Kakao i čaj obsahují polyfenoly, přítomné ve většině ovoce a zeleniny, které působí jako prevence při kardiovaskulárních chorobách. Nicméně kakao obsahuje jiný typ jako čaj a zdá se, že je účinnější.

 

 

 

 

 
Hmotnost 0.15 kg