Popis
Složení: quinoa 17 %, med 15 %, mělněné arašídy 13 %, kukuřičná mouka, rozinky, slunečnicová semínka, bio melasa, strouhaný kokos, chia semínka, sůl.
Může obsahovat stopy sezamu, lepku.
Obsah 50 g.
Minimální trvanlivost 3 měsíce od výroby (sušenky Vám budeme posílat maximálně 3 týdny od upečení, takže budete mít minimálně 9 týdnů na jejich spotřebu).
Celý proces výroby od vážení, zpracování těsta, formování na plechy i balení je ruční výroba.
A co Vám jednotlivé suroviny přinášejí za benefity?
Quinoa:
Inkové quinou uctívali jako „matku zrn“, dávala sílu válečníkům i malým dětem. V posledních letech se díky svým úžasným vlastnostem těší obrovskému zájmu „moderního“ světa. Inckým válečníkům dávala quinoa sílu i léčila zranění. Rostlinné bílkoviny příznivě působí na růst svalové hmoty a regeneraci poničených tkání. Bílkoviny obsažené v quinoe jsou vyváženou kompozicí všech esenciálních aminokyselin, které tělo potřebuje. To pomáhá zmírňovat různá onemocnění a zdravotní obtíže. Nemá nic společného s mlékem, a přesto je plná minerálů, zvláště vápníku a hořčíku, vápník posiluje kosti a může zmírnit problém shrbených zad v pozdějším věku. Kombinace hořčíku a vápníku pomáhá lepšímu spánku. Pro snadnější usnutí zkuste místo skleničky teplého mléka svým dětem dopřát večerní menu s quinoou. Vápník spolupůsobí při srážení krve, ovlivňuje funkci svalů a přenos neuronů. Jí se jako obilnina, ale je stejně jako zelenina zdrojem vitamínu E. Vitamin E je antioxidant, který chrání před volnými radikály. Dělá vaši pleť mladší a zářivější. Snižuje riziko rakoviny. Působí pozitivně v buněčných membránách, zvyšuje plodnost a posiluje činnost nervové soustavy. Dodává energii díky komplexním uhlohydrátům. Upravuje hladinu cukru v krvi, je ideální pro diabetiky. Chcete zhubnout? Quinoa má nízký glykemický index, proto zasytí na dlouhou dobu.
Arašídy:
Arašídy jsou zdravá potravina (pokud nemáte alergii), ale pozor! Není to ořech, i když se arašídy označují jako burské oříšky, ale jde o luštěninu. Při pravidelné konzumaci arašídů, víte předejít mnoha vážným zdravotním problémům a již existující nemoci vědí arašídy eliminovat. I přes vysoké energetické hodnotě jsou arašídy vhodnou potravinou při redukci hmotnosti…Obsahují vodu, bílkoviny, tuk, sacharidy, vlákninu, železo, vápník, draslík, sodík, hořčík, fosfor, mangan, měď, selen, zinek, omega 3, omega 6 kyseliny, kyselina listová, kyselina pantotenová, vitaminy B a E. Podporují trávení, podporují vyprazdňování, zasytí na delší dobu, normalizují hladinu cukru v krvi, zabraňují chutím na sladké a vlčím hladem, doplňují dobrý cholesterol do těla, odstraňují špatný cholesterol z cév, podporují růst svalové hmoty, prevence rakoviny, prevence kardiovaskulárních onemocnění, prevence cukrovky, prevence obezity, udržují zdravý nervový systém, zlepšují funkci mozku.
Med:
Med obsahuje minerální látky v takovém množství, které při pravidelné konzumaci medu kryjí část potřebné denní dávky, zvláště draslíku, kterého je obsaženo nejvíce. V medu je i několik desítek druhů antioxidantů, tj. látek, které kompenzují nežádoucí účinky volných radikálů, které údajně přispívají ke vzniku rakoviny. Všechny tyto uvedené i jiné skupiny látek jsou důležité pro správnou funkci organismu, tj. pro uchování zdraví. Pokud tyto látky chybí, dochází k nejrůznějším poruchám. Konzumace medu a dalších včelích produktů proto může pomoci při celé řadě nemocí, chronické únavě, alergiích, kožních problémech a mnohých dalších.
Rozinky:
Rozinky oceníte zejména jako poměrně rychlý, zdravý, netučný a snadno stravitelný zdroj energie, třeba na dlouhých výletech a delší dobu trvajících sportovních aktivitách. V rozinkách se ukrývá celá řada nutričně významných látek. Z vitamínů to jsou vitamíny řady B, vitamín A, vitamín E a malé množství vitamínu C. Z minerálních látek dominuje u žen často nedostatkové železo. Rozinky jsou stejně jako plody vinné révy významným zdrojem tzv. antioxidantů – látek, jež nás chrání před nebezpečnými volnými radikály z ovzduší i potravin (ve velkém objemu v organismu vznikají i při stresu a náročných sportovních výkonech). Volné radikály mají neblahý vliv na náš organismus, urychlují stárnutí buněk a stojí v pozadí celé řady onemocnění (včetně nádorových). Mezi nejvýznamnější „rozinkové bojovníky“ – antioxidanty patří: katechin, quercetin a také populární resveratrol.
Slunečnicová semínka:
Slunečnicová semínka obsahují 49 % tuků, z nichž se vyrábí výborný kuchyňský olej, 23 % proteinů (podobně jako maso) a jen 8 % sacharidů. Jsou jedním z nejbohatších zdrojů vitaminu E (více ho mají jen mandle) a vitaminu B1 (více je jen v pivovarských kvasnicích). Jsou velmi bohatá na hořčík, železo (7 mg/100 g, tedy stejné množství jako v čočce), vápník a fosfor. Slunečnicová semínka patří k nejvýznamnějším koncentrovaným rostlinným potravinám, které poskytují hlavně tuky, minerály a vitamin B1 a E. Přestože mají vysokou nutriční hodnotu, jsou lehce stravitelná, pokud se dobře rozžvýkají. Pravidelná konzumace slunečnicových semínek (samozřejmě nesolených) se doporučuje při řadě zdravotních problémů. Esenciální mastné kyseliny v slunečnicových semínkách (především kyselina linolová) snižují hladinu cholesterolu v krvi, a tím brání rozvoji arteriosklerózy. Vitamin E, kterého slunečnicová semínka obsahují velké množství, je silný antioxidant, jenž zabraňuje degeneraci cév. Upravuje i přilnavost krevních destiček, což snižuje riziko tvorby krevních sraženin a rozvoje infarktu myokardu.
Melasa bio:
Melasa je vedlejším produktem při výrobě cukru z cukrové třtiny, nazývaná též "černý zázrak"-přírodní sladidlo, superpotravina. Třtinová melasa je tmavohnědá až černá hustá sirupovitá tekutina se sladkou specifickou chutí po zkaramelizovaném cukru, podobná se u nás používanému lesnímu medu. Melasa je 100 % přírodní produkt získaný z cukrové třtiny při výrobě cukru, po třetí extrakci( třetí krystalizace ), má nižší obsah cukru a naopak nejvyšší možný obsah především vápníku, železa, hořčíku, fosforu, draslíku, sodíku a vitaminů skupiny B ( B2, B5,B9 ), A a D. Zastoupeny jsou rovněž další nutriční prvky jako měď, zinek, inozitol, vitamin C, sedm esenciálních aminokyseliny, enzymy a mastné nenasycené kyseliny. Melasa obsahuje méně kalorií než ostatní sladidla, asi dvě třetiny oproti medu, polovinu oproti cukru. (obsahu jen cca 20% cukru ve formě glukózy a fruktózy). Je to nejbohatší rostlinný zdroj železa (plných deset procent obsahu melasy tvoří železo), udržuje zdravé kosti a zuby, vrací cévám elasticitu a tím zlepšuje průchod krve, pomáhá při poruchách s prokrvením, pomáhá při léčbě křečových žil, pomáhá předcházet trombóze, posiluje srdeční sval, snižuje únavu a vyčerpání, posiluje imunitu, pomáhá při chodokrevnosti (anémie), ochraňuje extremně namáhané klouby a obratle, zlepšuje funkci svalů a kloubů, čistí lymfatický systém, pomáhá při zácpě, pomáhá proti nespavosti, působí proti neurózám, migrénám a nervovým potížím, pomáhá při artróze, artritidě a osteoporóze, pomáhá zevně při ekzémech a lupénce, pomáhá při poruchách látkové výměny.
Kokos:
V kokosu je spousta účinných látek jako voda, bílkoviny, sacharidy, tuk, železo, vápník, hořčík, fosfor, draslík, mangan, měď, zinek, sodík, omega 6 kyseliny, vitaminy B, C, kyselina listová, kyselina pantotenová. Konzumace kokosu je vhodná při odvápnění kostí, lámavosti vlasů a nehtů, osteoporóze, bolestech pohybového systému - způsobené přetěžováním nebo zvýšeným svalovým napětím.
Hmotnost | 0.05 kg |